Wij zijn Popkoor Tintunes!

Ons verhaal

Wij zijn een muzikaal koor, te vinden in het gebouw Tintestein in Tinte en we hebben leden van uiteenlopende leeftijden. Het koor bestaat uit mannen en vrouwen, verdeeld over de stemgroepen hoge en lage sopranen, baritons, hoge en lage alten.

De muziek die wij zingen komt voornamelijk uit de periode vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw zoals bijv. ABBA, Kool & The Gang, Miss Montreal, Elton John, Queen en U2. Ook nummers van Radiohead, André Hazes, Boudewijn de Groot, Pharell Williams, De Kast en O’G3ne zitten in ons repertoire.

Popkoor Tintunes kenmerkt zich door een afwisseling van uptempo nummers en stemmige sfeermakers. Indien mogelijk en zinvol wordt een sfeervolle presentatie qua beweging en kleding toegevoegd.

Dit leidt ertoe dat Popkoor Tintunes zich thuis voelt bij een optreden met muziekverenigingen in een sporthal, een eigen matinee in het Brestheater, een korenfestival buiten of bij een muziekfestival in Paradiso, Amsterdam.

Energiek, sfeervol en verzorgd zijn de kernwoorden die ons het best omschrijven.

Ons begin

In 2010 bedenken vriendinnen Margot Stoffers en Karen van den Doel dat ze willen gaan zingen in een koor. Ze bezoeken een aantal koren in de omgeving, maar vinden geen koor waar ze zich bij willen aansluiten.

Daarom besluiten ze zelf een koor op te richten. Een popkoor moet het worden. Ze werken het idee verder uit en zoeken er iemand bij die de muzikale leiding op zich wil nemen. In de plaatselijke krant doen ze een oproep om langs te komen bij de inloopavond in het verenigingsgebouw van Tinte.

Zenuwachtig zetten ze die bewuste avond alvast 20 stoeltjes neer. “Echt 20?” vraagt Karen. “Ja, doe maar. Je moet immers groots durven dromen!”. En daarna wachten ze in spanning af of er überhaupt wel mensen komen opdagen.

Nou, dat hebben ze geweten!

Nadat de eerste nieuwsgierige bezoekers binnenkomen, zijn de stoelen al snel bezet. Er moeten zelfs stoelen worden bijgehaald. Er lijkt geen einde te komen aan de stroom mensen die enthousiast zijn geworden voor dit nieuw op te richten popkoor. Er staat zelfs een file naar het verenigingsgebouw toe. Mensen kunnen met moeite een parkeerplekje vinden.

De vriendinnen krijgen het nu wel erg benauwd, want dit zijn wel héél veel mensen!

Uiteindelijk komen er zo’n 80 belangstellenden deze inloopavond bezoeken. Er wordt onder de enthousiaste leiding van de dirigente een begin gemaakt met een ABBA medley. Aan het einde van de avond worden er 75 aanmeldingsformulieren ingevuld en is het popkoor een feit.

Na het uitschrijven van een prijsvraag onder de kersverse leden krijgt dit koor de naam ‘Popkoor Tintunes‘.

Ook nu zijn de koorleden, na al die jaren, nog net zo enthousiast, betrokken en blij als op die eerste avond!

En hier worden wij blij van

Repetitieavonden

Elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur zijn er repetities. Om 21.00 uur nemen we een korte pauze. De repetities worden begeleid door onze vaste dirigent Lauwrens en pianist Vincent.

Optredens op verschillende locaties

Tijdens de optredens zingen we uit ons hoofd. Dit wordt geoefend tijdens de repetities, zodat onze leden met vertrouwen op het podium staan. De muziekstukken worden per stem door koorleden ingezongen, zodat een goede voorbereiding mogelijk is.

Workshops

Om nog beter met elkaar te zingen organiseert het bestuur leuke en leerzame workshops met verschillende oefeningen, die alle leden volgen.

 

 

Benieuwd naar onze optredens?

Check onze nieuwspagina of sociale media voor meer informatie.

Instagram YouTube